Necip Fazıl Kısakürek: Edebiyat Dünyasında 40 Yıllık Sessiz Yankı

Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, 25 Mayıs 1983 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini yumdu. İşte Türk edebiyatının dev ismi Necip Fazıl Kısakürek’in yaşam öyküsü.

Necip Fazıl Kısakürek Türk şair, romancı, oyun yazarı ve İslamcı ideologdu.

NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?

Necip Fazıl Kısakürek, 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı “Kaldırımlar” ile edebiyat dünyasında adını duyurdu. 1934 yılına kadar yalnızca şair kimliğiyle tanınan Kısakürek, o dönemin Türk basınının merkezi olan Bâb-ı Âli’nin önemli isimlerinden biri olarak kabul edildi. 1934 yılında tanıştığı Abdülhakîm Arvâsî ile hayatında büyük bir dönüşüm yaşayan Kısakürek, 1943-1978 yılları arasında 512 sayı yayımlanan “Büyük Doğu” dergisi aracılığıyla İslamcı görüşlerini kamuoyuyla paylaşarak Büyük Doğu Hareketi’ne önderlik etti. Bu dergi, Türkiye’de antisemitizmin yayılmasında önemli ve öncü bir rol oynadı.

Doğum: 26 Mayıs 1904, Çemberlitaş, İstanbul
Ölüm tarihi ve yeri: 25 Mayıs 1983, Erenköy, İstanbul
Defnedildiği yer: Eyüp Mezarlığı, İstanbul
Eşi: Fatma Neslihan Kısakürek (e. 1941–1983)
Çocukları: Mehmet Kısakürek, Zeynep Kısakürek, Ayşe Kısakürek, Osman Kısakürek, Ömer Kısakürek

hayatının devamı….

Necip Fazıl Kısakürek’in Vasiyeti

Necip Fazıl Kısakürek, ölümünden kısa bir süre önce özellikle Türk gençlerine hitap eden bir vasiyet kaleme almıştır. Fikir ve duyguda vasiyete ihtiyaç duymadığını belirten şair, eserlerinin, kelimelerinin, cümlelerinin ve mısralarının tamamının vasiyeti olduğunu ifade etmiştir. Necip Fazıl Kısakürek, geride bıraktığı sözleriyle gençlere hitap etmiş ve Allah ile Resulü dışında her şeyin boş ve anlamsız olduğunu vasiyetinde vurgulamıştır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir